Zoek
Konijn met olijven
4
60 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 konijn (in stukken)
100 g bakboter
3 teentjes knoflook (in plakjes)
3 dl droge, witte wijn
4 tomaten (in vieren)
10 zwarte olijven
10 groene olijven
2 el verse basilicum (fijngehakt)
peper
zout
Bereiding
1
Snij het konijn in stukken.
2
Snij de knoflook in plakjes.
3
Pel en ontpit de tomaten, snij in vieren.
4
Hak het basilicum fijn.
5
Kleur de stukken konijn aan alle kanten in de boter. Kruid met peper en zout en bestrooi met ronde plakjes knoflook.
6
Leg de stukken tomaat eromheen en bestrooi met het fijngehakte basilicum. Overgiet het geheel met wijn.
7
Laat onder deksel zachtjes gaarstoven en voeg er 5 minuten voor het einde van de bereiding de olijven bij.
8
Serveer met tagliatelle met roomboter en een schaaltje geraspte kaas.
Konijn met olijven is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Hummus garni
5 min
Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min
Snack
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept