1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Beboter kleine cakevormpjes en bestrooi ze met bloem.
2 Smelt de boter op een zacht vuurtje en doe er het vanille-extract bij.
3 Klop de eiwitten op, samen met 30 g suiker en een mespuntje zout.
4 Klop de dooiers wit-romig met de rest van de suiker en het vanillemerg. Spatel er de bloem en het aardappelzetmeel door, en daarna de eiwitsneeuw. Meng tot slot met de gesmolten boter.
5 Vul de vormpjes voor twee derde met beslag en zet ze 20 tot 25 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en ontvorm.
6 Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Verwarm de room tot net onder het kookpunt en schenk hem over de chocolade. Laat 5 minuten rusten en roer dan goed om.
7 Laat de ganache afkoelen tot hij de juiste dikte heeft en lepel hem over de cakes. Werk af met een mooi toefje slagroom.
Cakejes met chocolade-ganache is een recept van Libelle Lekker