Cakejes met chocolade-ganache

12
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Beboter kleine cakevormpjes en bestrooi ze met bloem.
  • 2 Smelt de boter op een zacht vuurtje en doe er het vanille-extract bij.
  • 3 Klop de eiwitten op, samen met 30 g suiker en een mespuntje zout.
  • 4 Klop de dooiers wit-romig met de rest van de suiker en het vanillemerg. Spatel er de bloem en het aardappelzetmeel door, en daarna de eiwitsneeuw. Meng tot slot met de gesmolten boter.
  • 5 Vul de vormpjes voor twee derde met beslag en zet ze 20 tot 25 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen en ontvorm.
  • 6 Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Verwarm de room tot net onder het kookpunt en schenk hem over de chocolade. Laat 5 minuten rusten en roer dan goed om.
  • 7 Laat de ganache afkoelen tot hij de juiste dikte heeft en lepel hem over de cakes. Werk af met een mooi toefje slagroom.

Cakejes met chocolade-ganache is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kersentruffels
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Truffelbrownies
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Drie traktaties met chocolade
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Palet d'Or bonbons
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Carrotcakejes met roomtopping
55 min- Nagerecht
Bekijk recept