Taartjes met appelroom

20
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de boter met 75 g rietsuiker,
  • 05 kl kaneel, schil van een halve citroen, het vanillepoeder en wat zout. Voeg er halve ei, het bakpoeder en de bloem aan toe en kneed op een houten ondergrond tot een stevige deegbal. Wikkel ‘m in plasticfolie en leg ten minste 1 uur in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter kleine taartvormpjes en bestrooi ze met bloem.
  • 3 Rol het deeg ±3 mm dik uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Steek deegcirkels uit die iets groter zijn dan de vormpjes. Leg ze in de vormpjes en druk wat aan. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Bak ze in 10 minuten goudbruin. Ontvorm en laat afkoelen.
  • 4 Smelt de witte chocolade au bain-marie en bestrijk er de taartbodems mee. Verwarm de abrikozengelei en bestrijk er de taartranden mee.
  • 5 Mix in de keukenrobot alle ingrediënten voor de appelcrème, behalve de room en 30 g suiker. Breng de mix aan de kook en laat 15 minuten inkoken, tot er een dikke stroop overblijft. Laat afkoelen.
  • 6 Klop de slagroom stijf, samen met 30 g suiker (en eventueel een druppeltje kleurstof). Spatel hem door de appelstroop. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit appelroomeitjes in de nestjes.

Taartjes met appelroom is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijpuree
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appelroom
Bekijk recept
Portugese Appelroom
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde sint-jakobsschelpen met in honing
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept