1 Maak het witloof schoon en snij in lange reepjes.
2 Verwarm de oven voor op matige temperatuur.
3 Verwarm de borden voor.
4 Breng de visfumet aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
5 Stoof het witloof gaar in de boter. Laat uitlekken en hou warm.
6 Kruid de visfilets, schik in een vuurvaste schotel en overgiet met de visfumet. Laat de vis in een matig warme oven gedurende 15 tot 20 minuten gaarsmoren.
7 Haal de vis uit het smoorvocht en hou warm. Zeef het vocht, roer er de verse kaas door en laat even koken. haal de pan van het vuur, bind de saus met de eierdooier en breng op smaak.
8 Giet een spiegel saus op voorverwarmde borden en schik er de vis en het witloof op. Garneer met tuinkers.
Roodbaarsfilet met witloof is een recept van Libelle Lekker