Zoek
Hollandse saus
4
10 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
0.4 dl water
2 cl azijn
5 eidooiers
15 g roomboter
0.5 citroen (sap)
peper
zout
Bereiding
1
Pers de citroen.
2
Smelt de boter.
3
Laat water, azijn en citroensap inkoken. Voeg één voor één de eierdooiers toe op een zacht vuur, onder voortdurend kloppen.
4
Voeg in een dun straaltje de gesmolten boter toe. Breng op smaak met peper en zout.
5
Heerlijk bij groenten en gebakken of geroosterde vis.
Hollandse saus is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Frisse garnalencocktail met avocado
20 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept