Zoek
Rillette van sardines
4
60 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
80 g ongezouten boter (zachte)
1 sjalot (fijngehakt)
1 el room
2 el citroensap
2 eidooiers
250 g sardienen (zonder graten, uit blik)
1 el dille (gehakt)
1 el pernod
1 el extra vierge olijfolie
Bereiding
1
Smelt 1 koffielepel boter in een koekenpan op halfhoog vuur. Pel en hak de sjalot en roerbak 2 minuten.
2
Doe de rest van de boter in een kom en klop er de room, dooiers en het citroensap door.
3
Verdeel de sardines in stukjes en doe ze bij het botermengsel. Voeg de gehakte dille, pernod en wat olijfolie toe en roer tot een grof mengsel.
4
Doe de rillette in een pot en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Serveer met geroosterd stokbrood of aardappelen in de schil.
Rillette van sardines is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwiches met rillette van sardines
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Sardinemousse met paprika's en limoen
35 min
Bekijk recept
Sandwiches met rillette van sardines
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Toasts met rillette van gerookte makreel
35 min
Bekijk recept
Cappuccino van grijze garnalen en hapjesassortiment
20 min
Snack
Bekijk recept
Rillette van makreel met roquette
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept