Zoek
Wijnkoopmansboter
4
120 min
Libelle Lekker
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 dl rode wijn
20 cl rode port
2 sjalotten (fijngesnipperd)
250 g roomboter
0.5 el citroensap
0.5 el peterselie (fijngehakt)
peper
zout
Bereiding
1
Snipper de sjalot.
2
Hak de peterselie fijn.
3
Breng de wijn en de porto aan de kook met de sjalotten en laat volledig inkoken. Laat afkoelen.
4
Voeg de zacht geroerde boter toe en parfumeer met citroensap en gehakte peterselie. Kruid met zout en peper.
5
Vorm een rol van de wijnkoopmansboter, wikkel in aluminiumfolie en laat hard worden in de koelkast.
6
Deze boter past voortreffelijk bij gegrild vlees of bij niertjes.
Wijnkoopmansboter is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Chateaubriand met wijnkoopmansboter
0 min
Bekijk recept
Chateaubriand met wijnkoopmansboter
0 min
Bekijk recept