1 Maak de boontjes schoon en snij ze instukken van 3 tot 4 cm. Schil de aardappelenen snij ze in dobbelsteentjes. Snijde paprika in blokjes. Dompel de tomatenkort in kokend water, pel en ontpit ze ensnij het vruchtvlees in blokjes. Hak deknoflook fijn. Ontpit de chilipepertjes ensnipper ze fijn.
2 Snij de chorizo in plakken.
3 Stoof de knoflook en de pepertjes kort aanin een scheutje olie. Roer er de tomatenpureedoor en blus met de bouillon. Voegde aardappelen en de bonen toe en laat10 minuten zachtjes koken. Roer af en toeeven om. Doe er dan de paprika en detomaten bij. Kruid met peper en zout enlaat nog 10 minuten verder garen.
4 Roer de tortilla's metde tijm door de soep. Laat nog 5 minutensudderen. Schep de soep in warme kommetjesen werk af met een takje tijm.Serveer met tortilla’s.
Mexicaanse soep met bonen en chorizo is een recept van Libelle Lekker