Zoek
Archiducsaus
4
10 min
Libelle Lekker
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 uien (in kleine stukjes)
2 wortelen (in kleine stukjes)
2 stengels groene selder (in kleine stukjes)
2 cl droge sherry
2 cl whisky
2 cl rode port
2 dl room
20 g bakboter
peper
zout
Bereiding
1
Maak de groenten schoon en snij in kleine stukjes.
2
Stoof de groenten gaar maar nog wat krokant in een beetje boter.
3
Bak ondertussen het vlees waarbij de saus geserveerd wordt, en deglaceer de braadbodem met de sherry, de whisky en de porto.
4
Voeg de gestoofde groenten toe, overgiet met de room en laat op een hoog vuur al roerend indikken. Breng op smaak met peper en zout.
5
Archiducsaus past goed bij gevogelte, varkensvlees of konijn.
Archiducsaus is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gevuld kalkoengebraad met archiducsaus en kroketjes
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevuld kalkoengebraad met archiducsaus en kroketjes
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept