Scones

10
25 min
Ontbijt
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220° C. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • 2 Doe de bloem met het zout in een kom en kneed er de boter door. Voeg er dan ook de suiker en de melk aan toe en meng alles tot een soepel deeg.
  • 3 Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een plak van 2 cm dik. Steek er rondjes uit van 5 cm diameter en leg ze op de bakplaat.
  • 4 Bak de scones 12 à 15 minuten in de oven, tot ze goudgeel en mooi gerezen zijn. Serveer ze lauw, met confituur of een mengsel van de helft mascarpone, de helft slagroom en wat suiker.

Scones is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min Lunchgerecht
Bekijk recept