1 Spoel de sla, zwier goed droog en scheurhem in stukjes. Laat de erwten ontdooien.Snipper de ui fijn.
2 Klop de slagroom lobbig.
3 Stoof alle groenten aanin een scheutje olie. Giet er de groentebouillonbij en laat afgedekt 10 tot 15 minutenzachtjes koken.
4 Smelt de boter in een andere pan. Roer erde bloem door en laat even drogen. Voegdan geleidelijk de melk toe en laat 5 minutenzachtjes koken.
5 Mix de erwten-slasoep, druk of roer zedoor een zeef. Giet het mengsel bij debechamelsaus en roer glad. Breng opnieuwaan de kook. Kruid met peper, zout ennootmuskaat. Voeg eventueel nog watbouillon toe. Schep de soep in kommetjes,lepel er een flinke dot lobbig geklopte slagroombij. Bestrooi met sesamzaadjes enwerk af met een takje peterselie.
Slasoep met erwten en sesam is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam