Aardappelsoep met spek en ei

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.Schil de aardappelen en snij ze in vier. Snijgrotere exemplaren nog eens door.
  • 2 Snij hetspek in reepjes en de worstjes in plakjes.
  • 3 Bak de spekreepjes kort aan in eenklontje boter. Voeg de aardappelen toe enbak ze even mee. Schenk er de bouillon ende room bij. Kruid met peper en zout.Verdeel het mengsel over 4 kleine braadpannetjesof cocottes. Dek af en zet depannetjes ± 30 minuten in de oven, tot deaardappelen bijna gaar zijn.
  • 4 Haal de pannetjes uit de oven en meng deworstjes door de aardappelen. Breek bovenelk pannetje een ei. Dek af en zet nog 5 tot10 minuten in de oven. Kruid voor hetserveren royaal met vers gemalen peper.

Aardappelsoep met spek en ei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Prei-aardappelsoep met grove mosterd en gerookte zalm
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met sint-jakobsnootjes en bieslookolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met gerookte forel
35 min Voorgerecht
Bekijk recept