Briochedeeg basisrecept

4
120 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem op het werkblad. Klop de eieren los.
  • 2 Doe de melk in een pan en zet de pan op een laag vuur tot de melk lauw is.
  • 3 Voeg de gist, suiker en een achtste van de gezeefde bloem. Meng met de garde en laat een uurtje rusten.
  • 4 Maak een kuiltje in de rest van de bloem en giet de melk/gistoplossing erin. Voeg de eieren toe.
  • 5 Voeg de bloem van binnenuit beetje bij beetje aan de melk toe tot de helft van de bloem verwerkt is. Voeg de boter toe en van binnenuit de rest van de bloem.
  • 6 Voeg het zout toe en kneed het deeg net zolang tot het glad is en van het werkblad loslaat. Voeg eventueel nog een beetje bloem toe.
  • 7 Bestuif een linnen doek met wat bloem en leg hierop het deeg. Dek af met een plastic folie en laat onder een vochtige doek op een warme plaats rijzen gedurende ongeveer een half uur.
  • 8 Klop het deeg grondig door en laat nogmaals rijzen gedurende 1 uur. Klop het deeg nogmaals door en verwerk onmiddellijk.

Briochedeeg basisrecept is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Hartige kaasbrioche
5 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Elzasser Kerstbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept