Ragout van konijn

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het konijnenvlees in stukjes. Stamp piment, kaneelstokje, peperkorrels en jeneverbessen fijn in een vijzel.
  • 2 Halveer de abrikozen. Kook ze 2 minuten in 5 eetlepels witte wijn.
  • 3 Braad het konijn kort aan in een stoofpan. Voeg de groenten en kruiden toe. Kruid met zout en cayennepeper. Roerbak kort op hoog vuur. Blus met de cognac, Noilly Prat en witte wijn. Laat de alcohol verdampen. Overgiet met de bouillon. Laat 1 uur afgedekt garen. Voeg het laurierblad toe. Laat nog 30 minuten garen.
  • 4 Kook de pasta beetgaar. Giet af en laat het kooknat tot 2/3 inkoken. Roer er de room door en bind met het maïszetmeel. Laat 2 minuten doorkoken. Mix de boter met de staafmixer door de saus. Doe er de zeste en wat citroensap bij. Kruid met peper en zout. Meng vlees en groenten door de saus.
  • 5 Schik de pasta op de borden. Lepel er de ragout over. Garneer met abrikozen.

Ragout van konijn is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept