Kalfsmedaillons met knoflooksaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 150° C.
  • 2 Pel de ui en snipper fijn. Pel de knoflookteentjes, hak de helft ervan fijn.
  • 3 Doe de ui en de knoflook (snippers en hele teentjes) in een steelpannetje. Giet er de wijn bij en laat koken tot de vloeistof bijna verdampt is.
  • 4 Giet er de bouillon bij. Laat 5 minuten zacht koken. Verwijder de hele knoflookteentjes en pureer de saus met de staafmixer. Doe de knoflookteentjes er weer bij, met de salieblaadjes. Kruid naar smaak met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.
  • 5 Kruid de kalfsmedaillons met peper en zout. Bak ze kort aan, op een hoog vuur, in boter of olie. Laat ze 10 minuten garen in de oven op 150° C.
  • 6 Lepel de hete saus over de medaillons en serveer met rauw witloof en veldsla, aangemaakt met citroenvinaigrette, en gestoomde of gekookte aardappelen.

Kalfsmedaillons met knoflooksaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)
Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfsmedaillons, dragon-mosterdsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsmedaillons Met Gegratineerde Mozzarella
10-20 min -
Bekijk recept
Kalfsmedaillons Op Hongaarse Wijze.
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept