Kip tandoori

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Snipper de korianderblaadjes fijn. Vermeng met de yoghurt en doe er het citroensap, het paprikapoeder en de garam masala bij. Roer goed.
  • 2 Bestrijk de kippenbouten met de marinade. Dek af en zet minstens een paar uur - liever nog een nacht - in de koelkast.
  • 3 Kruid de kippenbouten met zout en besprenkel ze met olie. Leg ze op een druiprooster, met daaronder een grote ovenschaal. Zet 30 tot 35 minuten in de oven op 175° C. Keer ze een paar keer om en lepel er telkens wat braadvocht over.

Kip tandoori is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in Indiase roerbaksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept