Konijn met zilveruitjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de zilveruitjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Bak de spekblokjes knapperig in een beetje boter of olie. Giet overtollig spekvet weg. Vermeng met de zilveruitjes en laat ze een halve minuut meebakken. Schep spek en uitjes in een ovenschaal.
  • 3 Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Braad ze in dezelfde pan, in wat boter of olie, kort rondom aan.
  • 4 Leg de konijnenbouten bij het spek en de uitjes. Bestrooi ze met de tijm en leg er de laurierblaadjes bij. Giet er de bouillon bij.
  • 5 Dek af en zet 40 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. Keer de bouten tussendoor een paar keer om. Bind de saus eventueel met een lepeltje bloem of maïszetmeel.
  • 6 Serveer goed heet, met gekookte of met gestoomde aardappelen.

Konijn met zilveruitjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept