Pasteitjes met ham en erwtjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de ham in reepjes. Spoel de preistengels, snij ze in stukken van 2 cm.
  • 2 Breng de groentebouillon aan de kook. Blancheer de prei 3 minuten. Doe er de diepvriesdoperwtjes bij. Laat nog 2 minuten sudderen tegen de kook aan. Giet af en bewaar de bouillon.
  • 3 Zet de bladerdeegbakjes in de oven op 100° C.
  • 4 Breng de bouillon weer aan de kook. Roer de bloem los in een kopje koud water. Doe bij de kokende bouillon en roer goed glad. Laat 2 minuten zacht doorkoken. Voeg er de room aan toe en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
  • 5 Doe de groenten en de ham bij de hete saus. Laat nog heel even goed doorwarmen.
  • 6 Verdeel over de warme bladerdeegbakjes en serveer.

Pasteitjes met ham en erwtjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtensoep met gerookte zalm
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept