Zoek
Winterse uiensoep
4
40 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
750 g uien (in ringen)
2 teentjes knoflook (gehakt)
50 g bloem
2 l runderbouillon
200 ml droge, witte wijn
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
4 sneetjes stokbrood
150 g gruyère (geraspt)
peper
zout
boter
Bereiding
1
Fruit de uien in boter. Doe er de knoflook bij en roerbak even. Strooi er de bloem over en laat 2 minuten sudderen.
2
Blus met de wijn en de bouillon. Voeg er de tijm en de laurier aan toe. Dek af en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
3
Verwijder de kruiden en breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
4
Gril de sneetjes brood goudbruin.
5
Verdeel de soep over de borden en leg er een sneetje brood in. Schep er rijkelijk kaas op en zet onder de grill tot de kaas mooi uitsmelt.
Winterse uiensoep is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige wentelteefjes met uiencompote
40 min
Bekijk recept
Winterse koffie (advertorial)
20 min
Bekijk recept
Winterse paella met rookworst
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-salami schotel recept
Bekijk recept