Chocoladesoepje met praliné-ijs

4
30 min
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het label dat rond het blik gecondenseerde melk zit en leg het blik in een grote kookpan gevuld met water. Laat het 3 à 4 uur zachtjes koken, zodat de melk karamelliseert.
  • 2 Maak het ijs. Verwarm de melk en de room. Doe er het melkpoeder en de suiker bij en breng aan de kook. Haal van het vuur en roer er de praliné pasta door. Laat het mengsel volledig afkoelen. Draai tot ijs in de ijsmachine en bewaar in de diepvriezer tot gebruik.
  • 3 Maak het chocoladesoepje. Doe het water, de suiker, de chocolade en de cacao in een pan en breng aan de kook. Roer goed door tot alle chocolade gesmolten is en laat afkoelen.
  • 4 Verdeel het chocoladesoepje over kopjes of kommetjes. Doe er een bolletje pralinéijs in en werk af met enkele sliertjes gekaramelliseerde melk en wat pindanoten. Serveer meteen.

Chocoladesoepje met praliné-ijs is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept