Wittekool met chorizo en aardappelpuree

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de wittekool schoon. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern, snij de kool in reepjes. Verhit boter in een grote kookpan, stoof de kool.
  • 2 Stamp de peperkorrels en de chilipeper grof in de vijzel. Voeg ze met de jeneverbessen en het laurierblad bij de wittekool. Blus met de azijn en de witte wijn. Kruid met een snuifje zout en schenk er de bouillon bij. Laat afgedekt 20 tot 30 minuten zachtjes koken.
  • 3 Boen de aardappelen schoon en stoom of kook ze gaar. Pel de aardappelen warm en druk ze meteen door een pureeknijper (of stamp ze tot een fijne puree). Roer er de warme melk en 2 el boter door. Kruid met zout en nootmuskaat. Werk de puree luchtig op met een houten lepel.
  • 4 Snij de chorizo in dobbelsteentjes en bak ze krokant in een klontje boter.
  • 5 Schep de wittekool en de aardappelpuree in aparte kommen. Werk de puree af met peper van de molen. Bestrooi de wittekool met chorizo en garneer met een takje tijm.

Wittekool met chorizo en aardappelpuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Borsjtsj
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turks brood met lamssaucijs en Griekse koolsalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept