Konijn met stoomgroenten

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotjes en de knoflook. Snipper ze fijn.
  • 2 Kruid de stukken konijn met peper en zout. Leg ze in een schaal. Strooi er de sjalotjes en de knoflook bij. Lepel er 5 el olijfolie over. Dek af en zet 1 uur in de koelkast.
  • 3 Dep het vlees goed droog. Braad het kort rondom aan in een paar eetlepels van de marinade-olie. Blus met de wijn. Dek af en laat 1 uur zacht stoven.
  • 4 Voor de stoomgroenten: snij de aardappelen en pompoen in stukken, de uien in fijne ringen.
  • 5 Leg de met tijm bestrooide groenten in een stoommandje. Breng in een kookpan de groentebouillon aan de kook. Zet het stoommandje op de pan. Dek af en laat 15 minuten stomen.
  • 6 Leg vlees en groenten in een schaal. Laat het stoofvocht van vlees en groenten tot de helft inkoken. Lepel de hete saus over het konijn en de groenten.

Konijn met stoomgroenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarmasalade met stoomgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflookspaghetti met rucola en noten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met zomergroenten en kabeljauw
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept