Wortelcake met pecannoten

1
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Rasp de wortelen fijn. Hou wat pecannoten apart voor de afwerking en stamp de rest fijn in een vijzel. Splits de eieren.
  • 2 Klop de eidooiers wit-schuimig met de suiker. Klop daar met een garde de notenolie, de geraspte wortelen en de gestampte pecannoten door.
  • 3 Zeef de bloem samen met het bakpoeder, het kaneelpoeder en het zout in een aparte kom. Roer het mengsel door de wortelmix. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het deeg.
  • 4 Spreid het deeg uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Zet 45 minuten in de warme oven. Ontvorm de cake op een rooster en laat afkoelen.
  • 5 Meng de roomkaas, de boter, de poedersuiker en het citroensap. Verdeel de cake in vierkantjes. Bestrijk ze met de roomkaas. Werk af met pecannoten en wat geraspte wortel.

Wortelcake met pecannoten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept

Wortelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake (wortelcake)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sipke Jan’s Worteltaart
2 uur-
Bekijk recept
Spinazie-wortelcake
20 min Bijgerecht
Bekijk recept