Pompoensoep met oranje chips

8
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de pompoen en snij 'm in stukken. Snij 1 stukje met een dunschiller in flinterdunne reepjes en hou die apart. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  • 2 Fruit de gesnipperde sjalotten in olijfolie. Voeg de stukjes pompoen toe. Laat 10 minuten stoven.
  • 3 Voeg dan de geraspte gember toe, 2 snuifjes nootmuskaat, peper en zout. Doe de melk, 4 dl water en de bouillonblokjes erbij. Zet het deksel op de pan en laat 40 minuten pruttelen. Mix de soep en voeg de room toe.
  • 4 Bak de pompoenreepjes 10 minuten in een pan zonder vetstof. Werk de soep af met pompoenchips en serveer.

Pompoensoep met oranje chips is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept