Baklava

10
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • 2 Leg in een vierkante bakvorm een vel bakpapier. Rol de bladerdeegvierkantjes een beetje uit tot ze net in de vorm passen. Bestrijk het bakpapier met gesmolten boter.
  • 3 Hak de walnoten en pistachenoten grof. Leg het bladerdeeg, de noten en het amandelpoeder in laagjes in de bakvorm, bestrijk het deeg telkens eerst met gesmolten boter. Eindig met een velletje deeg.
  • 4 Zet 15 minuten onderaan in de oven, daarna nog eens 30 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Verwarm de honing met het sinaasappelsap en het limoensap. Schenk over de warme baklava. Laat volledig afkoelen. Haal dan pas uit de vorm en verdeel in (kleine) blokjes.

Baklava is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Baklava met walnoot
Bekijk recept
Baklava met noten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava met pistache
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Baklava
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept