Crème brûlée

4
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de room en de melk aan de kook met het vanillestokje. Neem van het vuur en laat 10 minuten trekken.
  • 2 Schraap het vanillemerg uit het stokje en doe het bij de roommelk.
  • 3 Klop de eierdooiers wit-schuimig met de suiker. Giet er de kokendhete roommelk bij. Roer krachtig. 
  • 4 Zet de pot nog 1 minuut op het vuur. Blijf roeren, laat vooral niet meer koken!
  • 5 Verdeel de crème over vuurvaste kommetjes. Zet ze in een warmwaterbad ongeveer 30 minuten in de oven op 175° C.
  • 6 Laat minstens 4 uur (of nog beter een nacht) afkoelen in de koelkast.
  • 7 Strooi de rietsuiker op de crème. Zet de kommetjes een paar minuten onder de hete grill, helemaal bovenaan in de oven of karamelliseer de suiker met een brandertje.

Crème brûlée is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Klassieke crème brûlée
235 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met wortelen
Nagerecht
Bekijk recept

Crème brûlée
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Crème brûlée met passievrucht
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Forel met spek en creme fraiche
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)
30 min-
Bekijk recept