Luikse wafels

20
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vermeng 350 g bloem met de gist en de bruine suiker. Schenk er, terwijl je goed roert, de melk en het water bij. Voeg er het ei aan toe. Vermeng tot een glad beslag. 
  • 2 Dek de kom af met een keukenhanddoek en laat 15 minuten rijzen op een tochtvrije plek.
  • 3 Doe de rest van de bloem, de boter de honing en de parelsuiker bij het beslag. Roer goed om en kneed het vervolgens verder tot een bal. Laat het, afgedekt, 10 minuten rusten.
  • 4 Verdeel het deeg in twintig balletjes. Bak de wafels in een heet wafelijzer met grote ruiten.

Luikse wafels is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafels met slagroom en kersen
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Wafels met kardemom-gemberroom
5 min Nagerecht
Bekijk recept

Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vegetarische pensen met appels, noten en Luikse siroop
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept