Klaaskoeken

15
120 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Verwarm de oven voor op 220° C. Verkruimel de gist en los op in het lauwe water, laat 10 minuten rusten.
  • 2 Doe de bloem in een kom. Strooi het zout langs de buitenrand. Maak in het midden een kuiltje en giet er het gistpapje in.
  • 3 Doe er 2 eieren, de suiker, de melk, de kaneel en de boter bij en meng goed.
  • 4 Kneed het deeg 20 minuten met de hand stevig door tot het elastisch wordt.
  • 5 Dek de kom af met een vochtige keukenhanddoek en laat het deeg 45 minuten rijzen op een tochtvrije en warme plaats. Kneed het dan opnieuw een minuutje en laat weer 45 minuten rijzen.
  • 6 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ±1 cm dik. Snij er met vormpjes figuren uit en leg ze op een bakplaat met bak papier. Dek weer af en laat nog 15 minuten rijzen.
  • 7 Bestrijk het deeg met een mengsel van 1 opgeklopt ei en een scheutje melk. Bak de koeken in 15 minuten mooi goudgeel.

Klaaskoeken is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

paaskoeken-klaaskoeken
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Klaaskoeken
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
KLAASKOEKEN
40 min Nagerecht
Bekijk recept
klaaskoeken
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

paaskoeken-klaaskoeken
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Klaaskoeken
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
KLAASKOEKEN
40 min Nagerecht
Bekijk recept
klaaskoeken
25 min Bijgerecht
Bekijk recept