Zoek
Scampi’s met saffraansaus
8
120 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
24 scampi's
1 citroen (sap)
300 ml mayonaise
2 el vissaus (Thaise)
olijfolie
4 teentjes knoflook
2 kl saffraandraadjes
4 takjes dille (gesnipperd wat extra voor de garnering)
peper
zout
Bereiding
1
Pel en pers de knoflook. Meng met het citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Roer er de dille door. Breng op smaak met peper en zout.
2
Pel de scampi’s en verwijder zo nodig het darmkanaal. Schep er de marinade door en zet 2 uur in de koelkast.
3
Meng intussen de mayonaise met de vissaus en de saffraan. Kruid met peper en zout.
4
Prik de scampi’s op satéstokjes en leg ze op de grill tot ze gaar zijn (of bak ze). Serveer ze met de dipsaus.
Scampi’s met saffraansaus is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Zalmtompouce met saffraansaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwtimbaaltjes met saffraansaus
1uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met saffraansaus
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakte lamskoteletten met sherry-saffraansaus
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept