Grietbot met tempura en grijze garnalen

8
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Begin met de dipsaus. Mix daarvoor de geitenkaas met de balsamicocrème in de blender. Voeg er de zure room aan toe en breng op smaak met komijn.
  • 2 Meng voor het tempurabeslag de bloem met het zetmeel, het bakpoeder en zout. Meng het losgeklopte ei met 1,5 dl ijskoud water en roer dit voorzichtig door het mengsel. Zet koel weg.
  • 3 Kruid de visfilets met peper en zout, haal ze eerst even door wat losgeklopt eigeel en daarna door de sesamzaadjes. Bak de filets in bruine boter aan beide kanten bruin en gaar.
  • 4 Haal voor de tempura de in julienne gesneden groenten door het beslag en bak ze krokant in de frituur op 180° C. Laat uitlekken en bestrooi met fijn zeezout.
  • 5 Serveer de vis met de tempura en de dipsaus. Werk af met garnalen.

Grietbot met tempura en grijze garnalen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

traag gegaarde grietbot met schorsenerenzalfje
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Grietbot onder een zoutkorst met Mechelse
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
gebakken grietbot(of kabeljauw)
120 min Voorgerecht
Bekijk recept
Geroosterde grietbot met schorseneren
0 min
Bekijk recept