Mousse van mascarpone en advocaat

8
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het gelatineblaadje weken in koud water. Splits de eieren. Meng de 2 eidooiers met de suiker en klop samen op tot een lichtgele massa die als een lint van de klopper loopt. Klop het eiwit stijf.
  • 2 Smelt de witte chocolade in de microgolfoven of au bain-marie. Klop de room half stijf.
  • 3 Doe de mascarpone en de advocaat bij de opgeklopte eidooiers. Knijp de gelatine uit en roer erdoor. Doe ook de half opgeklopte room en de gesmolten chocolade erbij. Schep er voorzichtig het eiwit door.
  • 4 Breek de boudoirkoekjes doormidden. Verdeel de mousse over 8 glaasjes of potjes, en versier met een half boudoirkoekje.

Mousse van mascarpone en advocaat is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Advocaatroom met sinaasappel
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeiensalade met advocaat
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Advocaatkoffie op z'n hipst
- 10 min-
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept