Cake in een glaasje

6
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Vet de bokaaltjes in met boter en bestrooi met het extra amandelpoeder.
  • 2 Smelt de chocolade met de espresso au bain-marie. Klop de boter met 150 g suiker en de kaneel tot een luchtige massa. Doe er de eidooiers bij en klop verder tot een licht en luchtig beslag.
  • 3 Klop de eiwitten stijf. Doe er de rest van de suiker bij en klop verder op tot glanzende pieken.
  • 4 Roer de gesmolten chocolade door het boterbeslag. Doe er het amandelpoeder en het gezeefde maïszetmeel bij. Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door de massa.
  • 5 Vul de bokaaltjes voor driekwart met het beslag. Bak 30 minuten in de oven en controleer of de cake gaar is.
  • 6 Verlaag de oventemperatuur tot 100° C. Sluit de bokaaltjes, zet ze in een schaal met kokend water (maar laat ze elkaar niet raken) en laat 30 minuten pasteuriseren in de oven. Laat afkoelen en bewaar op een koele, donkere plek.

Cake in een glaasje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Groene shake van venkel, Granny Smith en verse munt
10 min Snack
Bekijk recept
Chocoladeperen
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept