Hazenrugfilet in bladerdeeg met rodekool

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de rodekool in reepjes. Hak de uien en de gember fijn. Schil de appels en snij ze in blokjes. Verhit 2 el olie in een ruime pan. Stoof er de uien en de rodekool in aan. Voeg de appels, het sinaasappelsap, de specerijen en de veenbessencompote toe. Zet het deksel op de pan en laat de rodekool op laag vuur ten minste 1 uur garen. Roer af en toe om
  • 2 Week de morieljes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de korsten van het brood en week het in water. Knijp het uit.
  • 3 Splits de eieren. Meng de eidooiers met het geweekte en uitgeknepen broodkruim tot een glad mengsel. Kruid met peper en zout. Klop de eiwitten stijf en roer dit door het broodkruimmengsel. Hak de morieljes, de noten en de peterselie fijn en roer door het broodmengsel.
  • 4 Schroei de hazenfilets in een pan met hete olie mooi dicht. Kruid ze met peper en zout.
  • 5 Snij 2 rechthoeken van het bladerdeeg. Verdeel het broodmengsel over het deeg en leg op elk stuk 2 hazenrugfilets. Rol op en duw aan. Bak de rollen 20 minuten in de hete oven.
  • 6 Breng de rodekool op smaak met peper, zout en wijnazijn. Snij de bladerdeegrollen in dikke plakken en serveer met de rodekool en eventueel wat extra morieljes.

Hazenrugfilet in bladerdeeg met rodekool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet, broccoli, peultjes en asperges
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met noten-rozijnenrijst en venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildspiesje met honing-mosterdsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept