Kastanjemousse met mandarijntjes

4
120 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week het blaadje gelatine in een kommetje water. Verwarm de cointreau. Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de cointreau.
  • 2 Doe de kastanjepuree samen met de cointreau in een kom. Meng goed. Klop de room samen met de poedersuiker stijf en doe ’m bij de kastanjepuree.
  • 3 Klop ook de eiwitten stijf en schep voorzichtig door de mousse. Verdeel de kastanjemousse over 4 glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Rasp intussen de schil van de sinaasappels. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes en vang het sap op in een maatbeker. Verwarm het sap samen met de kristalsuiker en roer tot een dikke siroop. Voeg de sinaasappelschilletjes en de blokjes sinaasappel toe. Laat nog enkele minuutjes pruttelen.
  • 5 Giet een laagje van de sinaasappelsiroop op de kastanjemousse en versier met een meringue. Serveer onmiddellijk.

Kastanjemousse met mandarijntjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Sinterklaaspavlova
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Oranje charlotte
Bekijk recept

Kastanjemousse
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-kastanjemousse
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Pannetone Met Kastanjemousse
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Monte Bianco taart
0 min
Bekijk recept