Pastinaakcrème met geroosterde amandelen en peterselieolie

8
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Schil de pastinaken en snij ze in heel kleine blokjes. Snipper het preiwit en het takje selder fijn. Schil de ui en snipper ’m fijn.
  • 2 Stoof alle groenten enkele minuten aan in een klontje boter. Voeg er het kruidentuiltje aan toe en giet de kippenbouillon erbij tot de groenten net onderstaan.
  • 3 Laat 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje en mix de soep. Doe er de room bij. Rooster de amandelen zonder vetstof in een antiaanbakpan en zet apart.
  • 4 Hak het bosje bladpeterselie en de verse spinazie fijn. Voeg er zonnebloemolie aan toe tot het een smeuïge, lopende pasta wordt. Kruid met peper en zout.
  • 5 Schenk de soep in de borden en werk af met geroosterde amandelen en een eetlepel peterselieolie.

Pastinaakcrème met geroosterde amandelen en peterselieolie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Gamba-pintxos met peterselieolie
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse courgettestamppot met chorizo
30 min-
Bekijk recept
Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept