Zoek
Everzwijnragout ’Grand veneur’
6
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg everzwijnschouder (of bout, in stukken van ongeveer 3 cm)
50 g veenbessen
4 sjalotten ( 2 voor de marinade)
1 takje selder
1 ui
2 tl bruine suiker
120 g boter
50 g veenbessenconfituur
3 dl room
150 ml droge, witte wijn
1 fles rode wijn
50 ml cognac
50 ml porto
400 ml wildfond
1 el frambozenazijn
50 ml rode wijnazijn
50 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
5 jeneverbessen
2 takjes peterselie
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
5 kruidnagels
5 korianderzaden
2 el peperbollen (groene)
5 peperbollen
peper
zout
Bereiding
1
Los de suiker op in de azijn en laat inkoken tot stroop. Doe de stroop bij de wijnsaus. Roer er de porto, peperbolletjes, veenbessen, rodebessengelei en room door. Laat even inkoken.
Everzwijnragout ’Grand veneur’ is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
grand veneur saus met varkenshaasje
90 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindekroon met ’grand veneur’-saus
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Reekalfsnootjes 'Grand Veneur'
30-60 min -
Bekijk recept
Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept