Witloof met eendenlever en koffie crumble

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm voor de crumble de oven voor op 170° C. Laat de boter smelten. Meng poedersuiker, bloem, cacaopoeder en koffie. Roer er de gesmolten boter door en stort op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verkruimel het deeg tot een crumble.
  • 2 Spoel de witloof en maak de stronkjes schoon. Snipper de buitenste blaadjes en 2 stronkjes. Kook gaar in koffieroom. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat uitlekken en mix tot een crème.
  • 3 Kook de overige 4 stronkjes witloof in kippenbouillon. Laat uitlekken en afkoelen. Stoof ze gaar in boter.
  • 4 Laat de acaciazaadjes 25 minuten trekken in de melk. Los de cichorei op in 25 cl suikerwater. Doe bij beide oplossingen 2,5 g agaragar en laat opkoken. Zeef en laat afkoelen. Mix tot een gladde crème en gel.
  • 5 Maak kleine blokjes van de eendenlever en wentel ze in cacaopoeder.
  • 6 Schik het gebakken stronkje witloof op een spiegel witloofcrème. Strooi de koffiecrumble er omheen. Leg er de eendenlever bij en werk af met de gel en crème van cichorei en acaciazaadjes.

Witloof met eendenlever en koffie crumble is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept