Kip met sinaasappelsaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Spoel de kippenbouten, dep ze goed droog. Leg ze in een ovenschaal.
  • 3 Pers voor de marinade de sinaasappels en pel de knoflookteentjes. Vermeng het sinaasappelsap met 2 el olijfolie, de mosterd, de knoflook, peper en zout. Giet het mengsel over de kip. Laat 20 minuten marineren.
  • 4 Bak de kippenbouten 30 tot 35 minuten in het midden van de oven. Keer ze een paar keer om en bedruip ze telkens met de marinade.
  • 5 Kook de geschilde aardappelen goed gaar in gezouten water. Giet ze af, laat ze opdrogen op een zacht vuur.
  • 6 Pureer ze met de pureerstamper, met 2 el olijfolie, flink wat peper uit de molen en de Provençaalse kruiden.

Kip met sinaasappelsaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept