Zoek
Soep van geroosterde tomaten
4
60 min
Libelle Lekker
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg tomaten (rijp, gehalveerd)
2 uien (in partjes)
0.75 l kippenbouillon
2 knoflookteentjes
2 blaadjes laurier
1 kl oregano
olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Leg de tomaten en uien in een ovenschaal. Leg er de ongepelde knoflook bij. Bedruip met 2 el olijfolie. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
3
Doe de tomaten en uien in een kookpan. Knijp de knoflook uit en doe die erbij. Voeg er de bouillon en kruiden aan toe. Laat 20 minuten zacht koken.
4
Mix de soep. Doe ze door een zeef. Vermeng met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Soep van geroosterde tomaten is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept