Karnemelkterrine met perzik

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de helft van de perziken in fijne blokjes. Klop de eiwitten stijf. Laat de blaadjes gelatine zwellen in ijskoud water. Vermeng de verse kaas met de karnemelk.
  • 2 Pureer de andere helft van de perziken met een beetje van de siroop. 
  • 3 Smelt de blaadjes gelatine met 2 el gepureerde perzik, de honing en het citroensap op een zacht vuurtje. Roer de gelatine door de karnemelk en de verse kaas. Voeg er de blokjes perzik aan toe. 
  • 4 Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mengsel. Bekleed een terrinevorm met plasticfolie. Giet het mengsel in de terrinevorm. Zet de terrine 3 uur in de koelkast.
  • 5 Meng de perzikpuree met de likeur en het citroensap. Wrijf de puree met een pollepel door een fijne puntzeef.
  • 6 Verdeel de saus over bordjes. Snij de terrine in plakken en schik ze op de saus. Werk af met een kwartje verse perzik en de takjes citroenmelisse.

Karnemelkterrine met perzik is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept