Kippenlevertjes met marsalasaus en polenta

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten. Hak de kruiden fijn. Snij de pancetta in reepjes. Maak de kippenlevertjes goed schoon. 
  • 2 Meng de bloem met het zout en wentel er de goed schoongemaakte kippenlevertjes door.
  • 3 Verwarm ondertussen 1 el boter en fruit de sjalot glazig. Voeg er de kruiden aan toe.
  • 4 Overgiet met de marsala en laat inkoken tot de helft van het volume.
  • 5 Voeg er de kippenbouillon aan toe en laat weer tot de helft inkoken.
  • 6 Haal de pan van het vuur en doe er de rest van de boter bij. Kruid met peper en zout.
  • 7 Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de pancetta krokant.
  • 8 Serveer de levertjes met polenta en werk af met reepjes pancetta.

Kippenlevertjes met marsalasaus en polenta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gemarineerde zalmfritters
20 min Snack
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Polentagaletten, moes met 3 soorten ui
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept
Salade Paysanne de Clémentine
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenlevercurry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept