Lenterisotto

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek het harde uiteinde van de asperges, schil ze indien nodig en snij ze schuin in stukken van 4 cm. Snij de sjalotten fijn. Rasp de citroenschil en de parmezaan.
  • 2 Breng 1,5 l water aan de kook en los er een bouillonketeltje in op. Laat op een laag vuurtje staan.
  • 3 Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en stoof de sjalot glazig. Draai het vuur hoger, voeg de rijst toe en roer de korrels goed door de olie.
  • 4 Giet een pollepel hete bouillon over de rijst en laat op laag vuur al roerend volledig verdampen. Voeg opnieuw een pollepel bouillon toe en laat verdampen. Werk zo verder.
  • 5 Voeg na 10 minuten de asperges toe. Blijf bouillon toevoegen tot de rijst zacht en romig is (ongeveer 20 minuten in totaal). Roer er dan de erwtjes door.
  • 6 Haal de pan van het vuur en roer sap en schil van de citroen, de kaas en wat boter door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten rusten voor je het serveert.

Lenterisotto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto.
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto Met Doperwtjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto
20-30 min -
Bekijk recept

Lenterisotto met carré
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto.
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto Met Doperwtjes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenterisotto
20-30 min -
Bekijk recept