Asperges à la flamande

4
30 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges. Kook ze in 15 tot 20 minuten in water met een snuifje zout.
  • 2 Kook de eieren 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze. Prak de dooiers en de eiwitten apart.
  • 3 Laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek, zodat ze meteen ook wat kunnen opdrogen.
  • 4 Laat de boter smelten maar niet kleuren. Doe er een snuifje peper bij.
  • 5 Schik de asperges op de borden, met de zachte punten in dezelfde richting. Kruid ze met een snuifje nootmuskaat. Leg op elke portie, mooi op een rijtje, eierdooier, eiwit en gehakte peterselie.
  • 6 Lepel de warme, gesmolten boter over de asperges. Serveer meteen.

Asperges à la flamande is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Asperge-krielsalade à la flamande
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergesoep à la flamande
15 min
Bekijk recept
Asperge Flamande (klassieke asperges) met beenham
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
PH SOS Piet - Asperges à la Flamande
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept