Scampisalade met avocado

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi's, snij ze over de rugzijde van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal. Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pit. Snij ze in blokjes. Spoel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Vermeng ze met de avocado. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gemberwortel.
  • 2  Roer een dressing van de druivenpitolie, het limoensap, de knoflook en de gember. Breng op smaak met een mespunt suiker, cayennepeper en zout. Schep ze door de salade.
  • 3 Bak de scampi's 2 tot 3 minuten in de zonnebloemolie, op een hevig vuur. Kruid ze met peper en zout.
  • 4 Leg de warme scampi's bij de salade.
  • 5 Werk af met gehakt basilicum. Serveer meteen.

Scampisalade met avocado is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Scampisalade met granaatappel
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampisalade
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampisalade met waterkers en croutons
0 min
Bekijk recept
Scampisalade met noten
0 min
Bekijk recept