Dashibouillon met parmaham

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de wortel en prei in fijne julienne. Wrijf de vellen zeewier schoon met een vochtige doek. Overgiet met 1 l koud water en breng op een zacht vuurtje aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Zeef en bewaar het vocht. 
  • 2 Doe de katsubushivlokken in het kombukookvocht en laat op een zacht vuurtje trekken tot de vlokken naar de bodem zakken. Giet door een zeef en bewaar het vocht.
  • 3 Leg 6 plakjes ham in de bouillon en laat ze 10 minuten trekken. Giet door een zeef.
  • 4 Breng de bouillon op smaak met sojasaus en sake.
  • 5 Blancheer de erwtjes, prei en wortelen en doe ze bij de bouillon. Kruid en laat koelen.
  • 6 Leg in 4 glaasjes een plakje ham en overgiet met de bouillon. Serveer meteen.

Dashibouillon met parmaham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept

Soep Van Dashi, Wakame En Somennoedels
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Soep Van Dashi, Wakame En Somennoedels
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Japanse Aardappels Met Gemarineerde Vleesreepjes
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept