Kipsalade met pompoen en amandelen

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de pompoen, snij het vruchtvlees in plakjes van 1/2 cm. Spoel en droog de spinazie. Spoel en halveer de tomaatjes. Pel de ui, snij hem in halve ringen. Spoel de appel, snij hem in fijne plakjes. Hak de amandelen grof.
  • 2 Bestrjk de kipfilets met olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Grill ze 5 minuten aan elke kant. Besprenkel ze met de helft van het citroensap en laat ze afkoelen.
  • 3 Blancheer de pompoen  2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
  • 4 Bestrijk de pompoenplakjes met olijfolie en grill ze 2 minuten aan elke kant.
  • 5 Vermeng de yoghurt met de rest van het citroensap, het appelsap en de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Verdeel de groenten over de borden. Snij de kip in plakjes en leg ze erbij. 
  • 7 Lepel er wat dressing over en werk af met noten. Serveer de rest van de dressing er apart bij.

Kipsalade met pompoen en amandelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof-kipsalade
20 min
Bekijk recept
Meergranenwraps met kipsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept