Slasoep

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en de knoflook. Snij de Romeinse sla in reepjes en hou apart voor het garnituur. Snij de aardappel in blokjes. 
  • 2 Stoof de ui en de knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg er de aardappel en de sla aan toe, stoof even mee en overgiet dan met de bouillon. Laat op een zacht vuurtje net gaar worden. Breng op smaak met peper en zout en koel de soep door de pan in een kom met ijsblokjes te zetten. Zet daarna een paar uur in de koelkast.
  • 3 Mix de bieslook fijn met olijfolie van goede kwaliteit. Gebruik zoveel olie als u zelf lekker lijkt.
  • 4 Giet de soep in kommetjes en werk af met wat fijn gesnipperde sla en enkele druppeltjesbieslookolie.

Slasoep is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Avocado-sla-soep met gebakken tijgergarnalen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Boterslasoep met waterkers
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slasoep met radicchio en amandelen
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slasoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Avocado-sla-soep met gebakken tijgergarnalen
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Boterslasoep met waterkers
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slasoep met radicchio en amandelen
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slasoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept