Soep van gegrilde groenten

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijstjes. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven. Snij de knoflook in plakjes en rist het takje tijm en het takje marjolijn af. Snipper de ui.
  • 2 Sprenkel olijfolie over de tomatenhelften en leg op elke helft wat rozemarijn, tijm en een plakje knoflook. Kruid met peper en zout. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C, gedurende 30 minuten.
  • 3 Bestrijk de buitenkant van de paprika's met olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder het vel van de tomaten en de paprika's en snij ze in repen.
  • 4 Fruit de ui in wat olie. Voeg de gegrilde paprika's en tomaten toe. Blus met kippenbouillon. Voeg de tomatenpuree toe en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Soep van gegrilde groenten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept