Hasselbackaardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200° C. Scheur de laurierblaadjes in stukjes. 
  • 2 Spoel en droog de aardappelen. Snij ze in 1 mm dunne plakjes, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Dat lukt het best als je een satéprikker door de aardappel steekt op 1/3 van de dikte, en met een scherp mes de aardappelen voor 2/3 insnijdt, tot op de prikker. 
  • 3 Stop tussen de aardappelschijfjes telkens 2 stukjes laurier.
  • 4 Verwarm de olie en de gesmolten boter in een braadschotel. Leg er de aardappeltjes in en laat ze 3 minuten kleuren op een matig vuur. Schud ze af en toe voorzichtig even om (let erop dat de laurier blijft zitten). Kruid met peper en zout. 
  • 5 Zet de braadschotel in de voorverwarmde oven en laat de aardappelen daarin nog een halfuur bakken. Lekker bij een stukje gebakken vis of kip. 

Hasselbackaardappelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebraden houtduif met wifloof- en notenslaatje
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebraden houtduif met wifloof- en notenslaatje
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept