1 Verwarm de oven voor op 200° C. Scheur de laurierblaadjes in stukjes.
2 Spoel en droog de aardappelen. Snij ze in 1 mm dunne plakjes, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Dat lukt het best als je een satéprikker door de aardappel steekt op 1/3 van de dikte, en met een scherp mes de aardappelen voor 2/3 insnijdt, tot op de prikker.
3 Stop tussen de aardappelschijfjes telkens 2 stukjes laurier.
4 Verwarm de olie en de gesmolten boter in een braadschotel. Leg er de aardappeltjes in en laat ze 3 minuten kleuren op een matig vuur. Schud ze af en toe voorzichtig even om (let erop dat de laurier blijft zitten). Kruid met peper en zout.
5 Zet de braadschotel in de voorverwarmde oven en laat de aardappelen daarin nog een halfuur bakken. Lekker bij een stukje gebakken vis of kip.