1 Snij de rode bietjes met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes.
2 Maak de vinaigrette met de rode wijnazijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Marineer de rode bietjes 1 uur in de vinaigrette.
3 Kook de groene asperges beetgaar in gezouten kokend water en laat ze daarna schrikken in ijswater.
4 Zet de witte asperges op in koud gezouten water en kook ze beetgaar.
5 Pocheer de eieren in gezouten water met een scheut azijn erin.
6 Bak de pancetta in een antiaanbakpan, zonder vetstof.
7 Rooster het brood en maak er croutons van.
8 Meng alles (behalve de eieren en de croutons) in een grote mengkom en hussel er ook de vinaigrette door. Verdeel over 4 borden en werk elk bord af met het gepocheerd ei en de croutons.
Slaatje met asperges, gepocheerd ei en pancetta is een recept van Libelle Lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)