Slaatje met asperges, gepocheerd ei en pancetta

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de rode bietjes met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes. 
  • 2 Maak de vinaigrette met de rode wijnazijn en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Marineer de rode bietjes 1 uur in de vinaigrette. 
  • 3 Kook de groene asperges beetgaar in gezouten kokend water en laat ze daarna schrikken in ijswater.
  • 4 Zet de witte asperges op in koud gezouten water en kook ze beetgaar.
  • 5 Pocheer de eieren in gezouten water met een scheut azijn erin. 
  • 6 Bak de pancetta in een antiaanbakpan, zonder vetstof. 
  • 7 Rooster het brood en maak er croutons van. 
  • 8 Meng alles (behalve de eieren en de croutons) in een grote mengkom en hussel er ook de vinaigrette door. Verdeel over 4 borden en werk elk bord af met het gepocheerd ei en de croutons. 

Slaatje met asperges, gepocheerd ei en pancetta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Slaatje van rundvlees met vermicelli
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept